Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Windenergie Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604

Windenergie

De komende jaren (decennia) zullen de energieprijzen verder stijgen door klimaat-problematiek en peakoil (schaarste aan fossiele brandstoffen). Zie Ontwikkelingen.

Door te investeren in windenergie maakt u uw energievoorziening voor vele jaren onafhankelijk van fluctuaties op de energiemarkten. Windturbines kosten geld, maar wind blijft gratis. Mede door overheidsstimulering is windenergie nu ook economisch een aantrekkelijke optie.

windmolenEen probleem bij het inzetten van windturbines is vaak hun visueel dominante aanwezigheid in het landschap. Daardoor zijn geschikte locaties schaars en worden er bovendien eisen gesteld aan de wijze van opstelling (voor een groter aantal windturbines is bijvoorbeeld een – visueel rustiger – lijnopstelling vereist).

Dit probleem geldt echter minder voor het opstellen van windturbines bij grotere industriële bedrijven. Grote productie installaties zijn vaak zelf al dermate visueel dominant, dat de toevoeging van windturbines gemakkelijker wordt toegestaan.

Dat biedt veel concrete mogelijkheden juist voor projecten met kleinere aantallen (1 à 2).

Behalve een verminderde afhankelijkheid van energie heeft de realisatie van windturbines op uw eigen bedrijfsnetwerk – dus “achter de meter” – een aantal extra voordelen:

  • De waarde van de elektriciteit wordt nu bepaald door de inkoopsprijs van de energiegebruiker, in plaats van die van het energiebedrijf.
  • Daarnaast worden variabele netwerkkosten (transport) vermeden.
  • Als u nu al eigen elektriciteit produceert met bijvoorbeeld een WKK, dan vermindert de windturbine de CO2 uitstoot op het bedrijf zelf. Door de vermeden emissie te verhandelen kunt u deze in concrete euro’s omzetten.

Kleinere projecten met enkele windturbines zijn meestal minder interessant voor de bekende projectontwikkelaars in dit veld, maar IDEM BV is juist gespecialiseerd in dergelijke projecten en is u hierbij graag van dienst.

Interesse? Neem contact op met IDEM!

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604