Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Ontwikkelingen in de energiemarkt Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604

Ontwikkelingen in de energiemarkt

De energievoorziening zal grondig veranderen in het komende decennium:

  • De prijzen van fossiele brandstoffen zullen de komende 10 – 15 jaar sterk gaan stijgen door de achterblijvende productiecapaciteit (peakoil).
  • De kosten van het gebruik van fossiele brandstoffen gaan verder stijgen door maatregelen in het kader van de klimaatproblematiek.
  • De technologische kosten van alternatieve energiebronnen gaan de komende jaren afnemen door het schaaleffect van een toenemende inzet (ook en in grote mate in China).

oliewinningTen aanzien van leveringszekerheid en beschikbaarheid van energie houden we echter, ook na de transitie, alles graag bij het oude. Onze productieprocessen dienen immers betrouwbaar, voldoende en tegen lage kosten te worden gevoed. Onze concurrentiepositie dient op peil te blijven, waar mogelijk zelfs verbeterd!

De energievoorziening van veel Nederlandse bedrijven en gemeenten is echter ontworpen en gebouwd in tijden van goedkope aardolie (prijzen van 10 – 20 USD per vat) en lage aardgasprijzen (0,10 euro per Nm3 of minder).

Bovendien zijn de laatste jaren veel nieuwe energietechnieken en mogelijkheden beschikbaar gekomen. Ook de liberalisatie van de energiemarkten heeft tot grote veranderingen geleid.

Daarnaast heeft de overheid aanzienlijke subsidies en stimuleringsregelingen voor de EnergieTransitie beschikbaar gesteld. Dit beleid wordt naar verwachting de komende jaren nog verder geïntensiveerd.

Herijking verstandig

De kans is groot dat u aanzienlijk kosten kunt besparen door herijking van de energievoorziening en de (de-)centrale productie van elektriciteit, stoom en warmte/koude.

Tevens zijn daarbij flinke besparingen op de kooldioxide-uitstoot te realiseren. Aan deelnemers aan de CO2 emissiehandel biedt dit extra financieel voordeel.

Bij dit alles geldt natuurlijk dat de leveringsbetrouwbaarheid, beschikbaarheid en kwaliteit van uw energievoorziening niet mogen worden aangetast.

IDEM heeft de ervaring en expertise om uw mogelijkheden deskundig en duidelijk te identificeren en u te voorzien van een concreet energiebesparingsplan waarbij zowel de quick wins als de investeringen helder worden aangegeven.

Meer weten? Neem dan contact op met IDEM!

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604