Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/load.php on line 585 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function create_function() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/pomo/translations.php on line 171 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Ontwikkelingen in Waste Management Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604

Ontwikkelingen in Waste Management

Voor de dominante internationale afvalverwerkende industrie was de manier om afval te verwerken – naast storten – tot nu toe voornamelijk om dit te verbranden en daaruit energie te winnen.

vuilverbrandingMaar de huidige afvalverbranders hebben inmiddels een grote overcapaciteit. Bovendien hebben ze een energetisch rendement van slechts 20 – 25%. Door de gescheiden inzameling van o.m. plastic verpakkingen zal de overcapaciteit de komende tijd nog verder toenemen. Dit geeft een grote druk op de verbrandingstarieven.

Daarnaast is de waarde van de bij verbranding verspilde energie nu vele malen hoger dan 30 jaar geleden, het hoogtepunt van de AVI (afvalverbrandings)technologie.

Daarom zijn en worden er tegenwoordig steeds nieuwe en efficiëntere manieren van afvalverwijdering ontwikkeld door onderzoeksinstellingen en door kleine innovatieve bedrijven. Voorbeelden hiervan zijn pyrolyse, vergassing, vergisting of opwerking tot hoogwaardige brandstof (RDF).

RecyclingOok zorgen de Europese en Nederlandse wetgeving op het gebied van recyclingtechnieken, verwerking, energie- & materiaaltoepassingen (zoals het verpakkingenconvenant) en verdere Europese en mondiale internationalisering voor sterke veranderingen in mogelijkheden, tarieven en kostenstructuren.

Daarom is het aan te bevelen om het produceren, vrijkomen en afvoeren/verwerken van uw afval(materiaal)stromen eens grondig te laten doorlichten. Vaak worden
zo
– zonder veel kosten of investeringen – al aanzienlijke kostenbesparingen bereikt.

Meer weten? Neem dan contact op met IDEM!

 

Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604 Deprecated: Function get_magic_quotes_gpc() is deprecated in /data/www/idembv.nl/www/wp-includes/formatting.php on line 3604